Catatan Terkini JutawanDuniaEmas

What is a Good Gold Investment?

Salam,

Nie ade satu lagik artikel yang aku nak share dengan korang semua.

Klik link kat bawah nie untuk baca full text
http://ezinearticles.com/?What-is-a-Good-Gold-Investment?&id=2836839

Sebenarnya tujuan aku post artikel nie ialah untuk membuka mata orang-orang yang masih belum nampak akan pelaburan emas yang sangat berpotensi. Kebanyakkan kita akan memberi seribu alasan walaupun peluang sebenarnya dah ade di depan mata.

Antara alasan yang aku boleh senaraikan (sebenarnya aku pun bagi alasan2 macam nie gak dulu, tapi sekarang aku akan cuba ubah)
1. Duit tak cukup untuk start membeli emas (sebenarnya bukan tak cukup tapi dalam kepala dok pikir nak start puluh2 ribu - walhal dengan RM500 pun dah boleh dpt dah)
2. Takut la nanti harga emas jatuh abis rugi (ilmu masih kurang)
3. Kalau tak terjual emas nie camne kan rugi (ilmi masih, masih kurang kena tambah lagik nie)
4. Beli 1 Dinar je... manenye nak untung. Ciput je..... (nie pun kena tambah ilmu lagik nie...)
5. dan seribu satu macam alasan.

Oleh itu aku nasihatkan korang baca artikel dari link yang aku letak kat atas tu sebab aku percaya artikel tu mampu mengubah pandangan korang especially untuk orang yang bagi alasan no. 4 tu.

Kalau malas nak carik link artikel tu. Klik kat bawah nie untuk membacanya
http://ezinearticles.com/?What-is-a-Good-Gold-Investment?&id=2836839

Wassalam.


Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Blinklist Furl Spurl Yahoo Simpy

0 comments: