Catatan Terkini JutawanDuniaEmas

Gold rush forces US to clip Eagle sales - Financial Times 11/26/2009

Baca artikel di bawah ini, bagi menguatkan lagi semangat anda untuk memulakan pelaburan emas. Simpan emas. Kunci kekayaan anda. Kunci nilai wang anda. Insya-Allah anda sedang melakukan perkara yang terbaik.

The rush by retail investors into gold has forced the US government to suspend sales of the world’s most popular bullion coin, the American Eagle, after it ran out.

The suspension, the second since the start of the financial crisis in August 2008, is the latest sign of investors seeking a safe haven in bullion amid the woes of the US dollar. Gold sales have also benefitted from concerns about the health of Wall Street and worries over a possible spike in inflation due to a lax monetary policy.

“The US Mint has depleted its current inventory of 2009 American Eagles one-ounce bullion coins due to the continued strong demand,” the mint said in a statement late on Wednesday. It added that selling will resume “once sufficient inventories . . . can be acquired to meet market demand”.

Shortages in physical gold and silver inventories are beginning to take place again.

The US Mint has broken records this year in the amount of bullion coins they have struck and they still cannot fulfill the public's demand for American bullion coins.

Remember gold and silver are stores of value with limited quantity while paper currencies and credit can be expanded infinitely. It takes relatively very little currency and credit buying precious metals for precious metal products to disappear and prices to explode- as happened last autumn in the physical gold and silver market. A large divergence happened between the spot (or futures) price of the metals and actual metal you could hold in your hand as the metal became scarce.

Now and in the coming years we fully expect shortages of gold and silver products to become the rule not the exception. You have the opportunity of a lifetime. Are you going to take action?


Mula bertindak SEKARANG!!!. Sebelum anda menyesal di kemudian hari. Hubungi saya di 019-2690109 untuk mula mengunci nilai wang anda.


Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Blinklist Furl Spurl Yahoo Simpy

1 comments:

Alif Jumaat, 04 Disember, 2009

Assalamualaikum saudara,

Salam perkenalan. Sy pun baru bermula berniaga emas. Nak tumpang promote boleh? Kalau tak boleh, delete je. Terima kasih.

Saya Mohd Alif Nordin dari KL. Saya baru je menjadi MASTER DEALER utk PG pada 11 Nov yg lepas.

Terus terang saya cakap, saya sangat galakkan anda semua untuk libatkan diri dengan jual-beli emas ni sebanyak dan secepat mungkin! Semasa trend harga emas tengah naik ni, adalah lebih baik sekiranya sebahagian duit yang ada dalam ASB atau KWSP tu anda keluarkan dan jual-beli/melabur dalam emas.

Buat masa ni, serious…fokus lah pada EMAS! In the long run pun, melaburlah dalam emas.

Sekarang saya ada READY STOCK untuk:
1) emas 1 dinar
2) emas jongkong 20g
3) emas jongkong 50g
4) emas jongkong 100g

Harga adalah mengikut harga semasa yang dipaparkan di http://www.publicgold.com.my

Sila hubungi saya di 019-2624 250 untuk urusan jual-beli (utk lock harga dan set time dan tempat untuk urus niaga). Serah-terima emas dan duit mestilah pada hari yang sama anda lock price dengan saya. CASH ON DELIVERY.

NOTA: Anda tidak akan dikenakan 'Delivery Charge' yang boleh menjangkau RM30 per unit seperti yg di charge oleh Public Gold, tetapi tawaran saya ini hanya terhad kepada pembeli di kawasan KL dan Selangor sahaja.